Partizan slavio u Pecari

Široki Brijeg se nije predavao, ali...

Partizan slavio u Pecari

Široki Brijeg WWin poražen je večeras u Pecari u okviru sedmog kola ABA lige u dramatičnoj završnici od Partizana mt:s (82:78).

Pred punom dvoranom momčad Širokog je pružila dobru partiju i namučila favorizirane goste da dođu do pobjede.

Partizan je imao prednost nakon prve trećine od pet poena razlike (16:11), da bi Široki Brijeg izjednačio rezultat u drugoj dionici (32:32).

Crno-bijeli ponovo su stvorili prednost u trećoj trećini (58:49). U četvrtoj doninici gosti su imali prednost i od jedanast poena, ali Širokobriježani se nisu predavali.

Domaći su 18 sekundi prije kraja imali zaostatak od samo dva poena, međutim u završici utakmice nisu uspjeli doći do pobjede, te je na kraju Partizan slavio sa četiri poena razlike (82:78).

U redovima Širokog Brijega najefikasniji je bio Peršić sa 17 koševa, a imao je stopostotan učinak šuta za dva poena. Pilepić je kod domaćih ubacio 16 poena, od čeka je ubacio četiri trice iz osam pokušaja.

Law je bio najefikasniji u redovima Partizana sa 18 koševa, a sve iz šuta za dva poena. Samo poen manje kod crno-bijelih ubacio je Peković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije