Partizan šokirao Zvezdu
Foto: ABA

Crno-bijeli osvojili Kup Srbije

Partizan šokirao Zvezdu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Srbije. Crno-bijeli su večeras u dvorani Čair u Nišu u finalnom meču pobijedili velikog rivala Crvenu zvezdu rezultatom 81:75 i trofej "Radivoj Korać" ide u njihove vitrine.

Očajnu igru Crvene zvezde u prvoj četvrtini Partizan je maksimalno iskoristio. Pogađali su izabranici Nenada Čanka apsolutno sve u ovom dijelu meča, dok je Zvezda zabila samo dva poena iz igre. Nakon deset minuta igre crno-bijeli su imali prednost od 16 poena, 9:25.

Početkom drugog perioda bilo je i plus 20. Partizan je ovu prednost lagano održavao, a na odmor su otišli sa 18 koševa razlike, 31:49.

Iako se Zvezda probudila u trećem periodu, Partizan je uspijevao nekako da odbije sve napade velikog rivala. Nakon 30 minuta igre i dalje su imali dvocifrenu razliku (55:65), ali daleko od toga da je meč bio gotov.

Uspjela je Crvena zvezda da se potpuno vrati u meč. Poenima Lessorta došli su na minus tri (66:69) pet minuta prje kraja, ali je zatim Feldeine promašio trojku za izjednačenje.

Partizan je do kraja meča ipak uspio da sačuva prednost. Nekako su priveli meč kraju i došli su do iznenađujuće pobjede protiv favorizovanog rivala.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nigel Williams-Goss sa 23 poena, dok su kod Zvezde Dangubić i Bjelica ubacili po 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi