Partizan u velikoj drami porazio Olimpiju

ABA liga, 13. kolo:

Partizan u velikoj drami porazio Olimpiju

Partizan je u okviru 13. kola regionalne ABA lige uspio poraziti Union Olimpiju rezultatom 76:74. 

Domaći košarkaši daleko bolje su se snašli u prvom poluvremenu i na odmor su otišli sa sedam poena razlike, a ta prednost je početkom treće četvrtine po prvi put dostigla dvije cifre. 

Umjesto da im to bude podstrek crno-bijeli su dozvolili Olimpiji da serijom 12:2 dođe do izjednačenja, a potom i da u potpunosti preokrene rezultat. Od tada pa do kraja utakmice obje ekipe su bile u egalu i Partizan je zahvaljujući raspoloženom Wilsonu na kraju pobijedio rezultatom 76:74. 

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Wilson koji je ubacio 21 poen, dok je bh. reprezentativac Adin Vrabac za vrijeme provedeno na parketu ubacio pet poena. Na drugoj strani najviše se istaknuo Zagorac za 16 poena.

ABA liga, 13. kolo

Igokea – Tajfun 71:82

Partizan – Olimpija 76:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti