Partizan u završnici slomio Igokeu

Prijateljski susret

Partizan u završnici slomio Igokeu

O. Lekić

U prijateljsko susretu igranom u dvorani Pionir, Partizan je rezultatom 83:70 svladao Igokeu.

Partizan je bolje otvorio susret i vodio je većim dijelom prve četvrtine, no Igokea je pred sami kraj iste uspjela dostići vodstvo beogradke momčadi (18:18).

U drugoj četvrtini igra je bila izjednačena, no izabranici Vlade Jovanovića, ipak, su na odmor otišli s prednošću od četiri poena (43:39), da bi se do kraja trećeg perioda Igokea uspjela rezultatski približiti beograskoj momčadi (60:58).

Početak posljednje četvrtine pripao je bh. predstavniku, no crno-beli su uspjeli konsolidovati svoje redove, te serijom od 19:0 ući u mirniju završnicu.

Kod Partizana najefikasniji je bio Džavai sa 17 poena, dok je kod Igokee Harris sa 22 poena bio najučinkovitiji.

Partizan - Igokea 83:70
Partizan: Popović 5, Kecman 14, Milosavljević 11, Lučić 2, Katić 9, Džavai 17, Lešić 6, Bešović, Mitrović 3, Božić 4, Veseli 10, Đekić 2.
Igokea: Đerasimović, Đurković 5, Đurica, Nađfeji 4, Mirković 9, Rakočević, Pantić 6, Korać, Vitkovac 6, Harris 22, Chase 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.