Partizan uvjerljiv u Limogesu, odlična partija Gordića

Uvjerljivi Beograđani došli do pete pobjede u Eurocupu

Partizan uvjerljiv u Limogesu, odlična partija Gordića

Beogradski Partizan nastavio je sa sjajnom serijom u ovogodišnjem izdanju Eurocupa. Oni su večeras u Francuskoj razbili Limoges rezultatom 82:60. 

Francuski tim silovito je otvorio utakmicu dobivši prvu četvrtinu rezultatom 25:16 i rano vodstvo Limogesa od 9 koševa viška nije slutilo da će Partizan na kraju razbiti domaćina. 

Dovoljno je reći da su gosti iduće dvije četvrtine dobili rezultatom 20:7, pa potom 20:8 čime su u zadnjih 10 minuta meča ušli s visokih 16 koševa viška. Na kraju je Partizan još i uvećao tu prednost i slavio najuvjerljiviju pobjedu u Eurocupu ove sezone.

Thomas sa 16 i Paige s 14 koševa najefikasniji u pobjedničkim redovima a sjajan je bio i naš Nemanja Gordić s 13 koševa, 5 skokova i 6 asistencija. Domaći tim predvodili su Invernizzi s 13 i Lang s 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi