Partizanu drama protiv Cedevite

Beograđani izborili majstoricu

Partizanu drama protiv Cedevite

D. Rakanović

Košarkaši Partizana uspjeli su da izbore majstoricu polufinala play-offa ABA lige nakon što su večeras na domaćem parketu savladali Cedevitu rezultatom 74:73. Junak pobjede bio je Will Hatcher koji dvije sekunde prije kraja postigao pobjedonosni koš.

Partizan je bolje ušao u utakmicu, pa je rezultat nakon prve četvrtine bio 20:13. Cedevita na početku drugog perioda smanjuje zaostatak, ali Vrabac i Hatcher sprečavaju veći nalet gostiju. Raspucale su se za tri poena obje ekipe u nastavku druge četvrtine, pa je Birčević postigao tri trojke, a na drugoj strani su četvorica igrača postigla po jednu. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Partizana od 39:34.

Domaći sjajno otvaraju drugo poluvrijeme i prvi put stižu do dvocigrene prednost (44:34). Međutim, Cedevita se lako i brzo vraća u egal, i trojkama Boatrighta i Shurne stižu na tri poena razlike (45:42). Partizan uspijeva da spriječi potpuni preokret, te poenima Veličkoviča uspijevaju da u posljednju četvrtinu uđu sa rezultatom 56:51.

Na startu posljednje četvrtini Partizan održava prednost od pet poena prednosti. Na ulasku u posljednji minut Birčević postiže jedno od dva slobodna bacanja za 70:65. Međutim, Cedevita preko Boatrighta pravi seriju 5:0 i izjednačava rezultat. U narednom napadu Hatcher je pogodio iz prodora preko Shurne. Cedevita je imala napad, a loptu je uzeo ko drugi nego Boatright koji se lako oslobađa Birčevića i pogađa za tri poena za 72:73 na nešto više od sedam sekundi prije kraja. Nakon time-outa Aleksandra Džikića, Hatcher je preuzeo odgovornost i šutem sa poludistance donio pobjedu Partizanu. Imala je Cedevita blizu dvije sekunde, ali Tomas nije uspio da uputi šut ka košu na vrijeme. 

Will Hatcher je predvodio strijelce sa 23 postignuta poena, uz četiri asistencije. Stefan Birčević je dodao 18 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Adin Vrabac je na parketu proveo nešto manje od 10 minuta i postigao je dva poena, uz po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu. 

U Cedeviti se najviše istakao Ryan Boatright sa 25 poena, uz tri skoka i dvije asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Dvocifrani su bili i Miro Bilan sa 16 i John Shurna sa 10 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi