Partizanu turnir u Laktašima

Partizanu turnir u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobjedinici su turnira u Laktašima nakon što su večeras pobjedili viceprvaka Bosne i Hercegovine Igokeau rezultatom 81:66.

Imali su košarkaši Partizana prednost od samog početka susreta. Igokea ja u egalu bila samo kod rezultata 16:16, a onda je uslijedila serija Partizana koja je išla čak i do 17 poena prednosti 38:21.

Igokea se u drugom poluvremenu uspjela približiti na samo četiri poena zaostatka 48:44, no Partizanovi košarkaši su ubacili u brzinu više, te su do kraja trećeg perioda otišli na osam poena prednosti 66:58.

Zadnjih deset minuta Partizan otvara serijom 6:0, što će se ispostaviti kao odlučujuća serija u ovom meču. Najbolji u pobjedničkom timu bili su Nikola Peković i Vladimir Lučić sa po 17 koševa, dok je kod Igokee Dozet bio najefikasniji sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.