Pašalić korektan, Bavčić ekspresan

Heba liga, 10. kolo

Pašalić korektan, Bavčić ekspresan

Kavala je u 10 kolu Heba lige nakon tri poraza ostvarila pobjedu nad Icarusom (81:67). KAOD nije bio tako uspješan, ali zato je Bavčić bio najbolji pojedinac susreta sa doble-double učinkom.

Kavala je sasvim zasluženo pobijedila, a bila je to utakmica u kojoj je Muhamed Pašalić danas odigrao sasvim solidnih 25:58 minuta. BH-igrač postigao je 9 poena (za dva 3/6, za tri 1/3), imao je 3 skoka, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte. U Kavali je najprecizniji bio Karapostolou sa 22 poena. Beins je u poraženom timu postigao 20 poena.

KAOD u kojem od nedavno nastupa Bavčić izgubio je u gostima od Ilysiakosa (76:73). Iako je KAOD imao na poluvremenu jedan poen razlike (27:28, zaista malo koševa) presudila je treća četvrtina (31:20). Zaista šteta, jer je Edin Bavčić odigrao svoju najbolju utakmicu od kada je ponovo u Grčkoj. 

Reprezentativac BiH postigao je 25 poena za 36:02 minuta provedenih na parketu (za dva 8/11, za tri 2/3, slobodna 3/8), imao je čak 13 skokova i jednu blokadu. Sve ovo za visoki valorizacioni indeks od 37 bodova. 

U timu Ilysiakosa, Tontits je imao 29 poena.

Panathinaikos je uz 22 poena Batistea slavio na gostovanju kod Aegena (72:77), dok je Olympiakos u ovom kolu bio slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.