Pašalić srušio Panathinaikos sa 19 poena

Fenomenalna igra bh. košarkaša

Pašalić srušio Panathinaikos sa 19 poena

Najbolju utakmicu u aktuelnoj sezoni Grčke Heba lige odigrao je Muhamed Pašalić, kada je večeras Kavala savladala Panathinaikos sa 79:70.

Jedan od zaslužnijih igrača u Kavali za pobjedu nad zaista respektabilnim protivnikom bio je upravo naš potencijalni reprezentativac, koji je postigao "season high" sa 19 poena, 4 skoka, te po jednim asistom i jednom ukradenom loptom.

Pašalić je za dva šutirao 3/3, za tri 4/8, slobodna 1/2. Sve ovo za samo 28:08 minuta. Nakon 13 poena Maroussiju u 3. kolu i uz konstantno dobre igre, ovo je bila još jedna sjajna noć za našeg košarkaša.

U timu Kavale još su se istakli Taylor sa 22 poena, te O'Bryant sa 10 poena i Kostov sa 4 poena, ali i 11 skokova.

Za poražene Smith 17 i Calathes 12 poena.

Prvoplasirani Olympiakos bio je bolji od Kolossosa (93:82), dok je drugoplasirani Panionios pobijedio Maroussi u gostima (67:69).

Redoslijed: 1. Olympiakos 11, 2. Panionios 11 3. Kavala 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.