Pashutin: Domercantu suigrači vjeruju

Trener Unicsa o našem reprezentativcu

Pashutin: Domercantu suigrači vjeruju

Zbog odigravanja kup utakmica širom Evrope košarkaška Euroliga je napravila pauzu tako da će se utakmice nastaviti 22. i 23. februara kada je na programu predzadnje kolo Top 16 faze.

Sve to naravno da ne utiče na količinu i intenzitet razgovora kada je ovaj najjači klupski šampionat u Evropi u pitanju.

Tako se i Evgeny Pashutin trener Unicsa osvrnuo na igre svog najvažnijeg igrača i reprezentativca BiH Henry Domercanta. Nakon odličnih igara tima kojeg predvodi i koji je samo na jedan korak od četvrtfinala Eurolige, Pashutin o Domercantu kaže sljedeće.

"Bilo da smo igrali u gostima ili na svom parketu Domercant je bio sposoban da igra u velikoj ulozi u svim našim utakmicama. Mislim da je sasvim zasluženo dobio priznanje najboljeg igrača Eurolige za januar", rekao je Pashutin i dodao još i ovo.

"Henry naporno radi na svom šutu i na njegovoj agresivnosti. To uvježbavanje za njega traje i prije treninga, tokom vježbanja, ali i nakon treninga. Zato, kada se ulazi u neizvjesnu završnicu on je mnogo puta preuzeo odgovornost i što je još važnije suigrači vjeruju u njegove sposobnosti. Nadam se da će momci nastaviti da vjeruju jedni u druge, jer još nismo u poziciji da se opustimo."   

Unics će narednu utakmicu 5. kola Top 16 faze protiv Fenerbahce na gostovanju igrati 23. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.