Pau Gasol će igrati za minimalac u Barceloni
Foto - EPA

Pokušat će se izboriti za nastup na Oi

Pau Gasol će igrati za minimalac u Barceloni

M. Šljivak

Košarkaški klub Barcelona dobio je veliko pojačanje.

Jučer je ugovor sa katalonskim velikanom potpisao Pau Gasol, apsolutna legenda španske košarke, koji će pokušati da pomogne Barceloni do kraja sezone.

Gasol se u Španiju vratio nakon 20 godina i bogate NBA karijere, a poznato je i koliko će zarađivati u katalonskom timu.

Njemu će do kraja sezone biti isplaćeno 60.000 eura što je minimalna plata za jednog igrača u ACB ligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U bogatoj NBA karijeri Gasol je od ugovora zaradio 225 miliona eura, ali novac i nije razlog što se odlučio na povratak, već želja da se izbori za mjesto u reprezentaciji Španije na Olimpijskim igrama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barca.forever
pa šta hoće...ima 41 godinu i to je mashallah, uzeo prije para i sad samo nadodaje
2 2
DelPiero
400 KM bez toplog
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi