Paul George dobio nevjerovatan ugovor od Clippersa
Košarkaš Clippersa potpisao je nevjerojatan ugovor s franšizom iz Los Angelesa (Foto: EPA)

Košarkaš će inkasirati 226 miliona dolara za idućih pet sezona

Paul George dobio nevjerovatan ugovor od Clippersa

U NBA ligi više nije velika novost kada neki košarkaš potpiše multimilionski ugovor. 

No, kako javlja ugledni novinar Shams Carania koji se itekako dobro razumije u NBA prilike večeras je došlo do jednog zaista nevjerovatnog potpisa.

Los Angeles Clippersi su produžili ugovor sa svojim krilnim košarkašem Paul Georgeom na idućih pet sezona za koje će ovaj igrač dobiti basnoslovnih 226 miliona dolara. Iza ovog tima je razočaravajuća sezona u kojoj im je cilj bio ni manje ni više nego NBA titula ali su ih senzacionalnim povratkom u seriji nakon 1-3 u finalu Zapadne konferencije izbacili Denver Nuggetsi. Nedavno su ostali i bez jako važnog košarkaša Montrezl Harrella koji je prešao u lokalnog rivala i NBA prvaka Lakerse te na njegovo mjesto doveli Sergea Ibaku.

Prvih sedam godina George je proveo u Indiani odakle je otišao u Oklahomu gdje se zadržao dvije sezone, a prije početka sezone 2019/20 postao je članom Clippersa  koji su ga večeras učinili jako bogatim čovjekom. 

Top Komentari

user1583752673
Vidjet ces sto se sad starlete ljepe za njega
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi