PG i Kawhi srušili Dončića i Porzingisa, Harden "riješio" Lakerse

NBA

PG i Kawhi srušili Dončića i Porzingisa, Harden "riješio" Lakerse

E. Škorić

Zanimljivih nekoliko mečeva nastavka NBA lige odigran je protekle večeri u Orlandu.

Pisali smo o duelu Portlanda i Denvera, odnosno okršaju Jusufa Nurkića i Nikole Jokića. Također, dosta pažnje privlačio je okršaj Dallas Mavericksa i Los Angeles Clippersa, koji su na kraju slavili sa 126:111.

Luka Dončić je i sinoć odigrao kvalitetan meč, ali ni on, a ni Kristops Porzingis, nisu uspjeli Mavsima donijeti pobjedu protiv jednog od najvećih favorita za NBA prsten. Dončić je u porazu ubacio 29 poena uz šest asistencija i 'samo' tri skoka. Porzingis je imao 30 poena, devet skokova i pet asistencija.

Kawhi Leonard je ubacio 29 poena kod pobjedničke ekipe, a Paul George 24 uz sedam skokova i šest asistencija. Važnu ulogu imao je Ivica Zubac sa double-double učinkom od 21 poena i 15 skokova.

I za kraj večeri još jedan fantastičan okršaj. James Harden je opet bio čovjek odluke za Houston Rocketse i u pobjedi nad Los Angeles Lakersima (113:97).

Brada je ubacio 39 poena uz osam skokova i 12 asistencija, dok je McLemore ubacio 20 poena. Kyle Kuzma je kod Lakersa bio najefikasniji sa 21 poenom, a Anthony Davis ubacio je skromnih 17 uz 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi