Paul Pierce: Nakon napada sam dvije godine nosio pištolj i bio potpuno paranoičan

Izboden u noćnom klubu u Bostonu prije 20 godina

Paul Pierce: Nakon napada sam dvije godine nosio pištolj i bio potpuno paranoičan

Paul Pierce igrač je koji argumentirano može ući u priču o najvećim igračima slavnih Boston Celticsa a sasvim sigurno je jedan od najboljih u ovom mileniju.

U najtrofejnijoj NBA franšizi proveo je 15 godina, od 1998. do 2013., te ga je 2008. odveo do prvog naslova nakon 22 godine i pritom zaslužio nagradu za MVP-ja finala igrajući fantastično u seriji protiv Lakersa.

U tih 15 godina postao je klupska ikona i jedan od najomiljenijih sportaša u gradu u kojem je posljednjih 20 godina igrala ikona NFL tima New England Patriotsa Tom Brady, ali na početku karijere u tom je gradu umalo izgubio život.

Na privatnoj zabavi u jednom noćnom klubu izboden je čak 11 puta, po licu, vratu i leđima, a jedan ubod mu je probio pluća. Tadašnji suigrač Tony Battie i njegov brat hitno su ga prevezli u bolnicu, što mu je spasilo život.

Gostujući u podcastu All The Smoke bivših NBA igrača Stephena Jacksona i Matta Barnesa, prisjetio se te noći i razdoblja koje je uslijedilo.

"Ljudi ne znaju za to, ali poslije sam bio toliko paranoičan da sam dvije godine sa sobom nosio pištolj. Držao sam ga u autu i stalno ga imao u blizini. Nisam više mogao biti u velikim gužvama. Bilo je traumatično. Nisam mogao ni spavati, budio bih se usred noći. Imao sam 24-satni policijsku stražu ispred kuće, toliko sam bio paranoičan", ispričao je Pierce..

Iako postoji više verzija nesretnog događaja iz septembra 2000., službena je ona prema kojoj je Pierce razgovarao s djevojkom, što se nije svidjelo trojici muškaraca, od kojih je barem jedan bio s njom u srodstvu.

William Ragland osuđen je na sedam do 10 godina zatvora zbog uboda, a Trevor Watson na godinu dana jer ga je udarao. Unatoč teškim ozljedama, Pierce se čudesno oporavio i bio spreman za početak nove sezone, koji je uslijedio samo mjesec dana kasnije. Štoviše, bio je jedini igrač Celticsa koji je u toj sezoni odigrao sve 82 utakmice, i to uz prosjek od čak 25,3 koša.

Top Komentari

DadiG
Bernadiću, Škorić je vec pisao o ovome tacno prije mjesec dana, 21.03.20.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi