"Nosao sam dva pištolja i bio spreman ubiti nekoga. Prijatelju, te stvari te promijene..."

Paul Pierce se prisjetio nemilog događaja

"Nosao sam dva pištolja i bio spreman ubiti nekoga. Prijatelju, te stvari te promijene..."

E. Škorić

Bivši košarkaš Boston Celticsa Paul Pierce prisjetio se u jednom intervjuu strašnog trenutka kojeg je proživio u jednom noćnom klubu.

Pierce je ispisao jednu od stranica NBA povijesti, bio je legenda Boston Celticsa i kompletne lige, a sve je moglo biti drugačije 25. septembra 2000. godine kada je popularni Trush (Istina) započeo svoju treću sezonu u NBA ligi. 

Te umalo kobne noći je sa saigračem Tonyjem Battijem i njegovim bratom izašao u noćni klub "Buzz" u Bostonu. Dok su braća Battie otišla na WC, Pierce se našao u zagrljaju dvije djevojke. To se nije svidjelo bratu jedne od tih cura, pa je nastala gužva, a Pierceu je razbijena boca na glavi, da bi potom čak 11 puta bio izboden nožem.

Jedna od ubodnih rana bila je svega 3 milimetra od srca, ali ljekari su uspjeli da ga spase, da bi dvije sedmice kasnije izašao iz bolnice. Skrivao je ožiljke tetovažama i nastavio da trenira jače nego ikada, a upravo četiri mjeseca kasnije će ubaciti svoj rekod - 42 poena Lakersima.

"Mnogi to ne znaju, ali dvije godine sam uvijek nosio sa sobom dva pištolja. Bio sam paranoiča i nisam mogao biti u gužvi, nisam mogao spavati. Trebao sam policiju da dugo po 24 sata motri na moju kuću", objasnio je Pierce 20 godina kasnije.

Prema njegovom svjedočenju na podcastu 'Sav dim', bio je naoružan i spreman "ubiti nekoga" u bilo kojem trenutku.

"Te stvari te promijene, prijatelju. Ne znaš kamo otići, ne znaš koga da pogledaš, budan si, stvarno budan i u fazonu 'Čovječe, ubit ću nekoga'", dodao je.

Pierceov napadač bio je William Ragland koji ga je udario bocom u glavu i zadao mu 11 uboda, a on je 2002. osuđen na sedam godina zatvora.

Tokom putovanja u bolnicu, Paul Pierce je neprestano ponavljao kako ne želi umrijeti, ali brza akcija njegovih prijatelja i zdravstvenog osoblja omogućila mu je da preživi i postane jedan od najistaknutijih igrača u NBA.

The Truth je zauzeo 15. mjesto na popisu svih vremena sa 26.397 poena postignutih u 19 sezona s četiri ekipe za koje je igrao. Pored toga, bio je 10 puta izabran za All-Star i proglašen je najboljim igračem 2008. godine.

Top Komentari

DadiG
Truth, not Trush.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije