Paul Pierce ulazi među legende Bostona

Velika čast za osvajača prstena

Paul Pierce ulazi među legende Bostona

E. Ganibegović

Početkom ljeta Pual Pierce je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Boston Celticsa i tako se vratio u tim, u kojem je proveo najljepše godine svoje karijere. 

Pierce je proveo 15 godina u Bostonu i sa ovim klubom je osvojio svoj jedini prsten 2008. godine.

On je u tom periodu igrao čak 10 puta na All Star utakmicama, također je i drugi najbolji strijelac Bostona svih vremena, dok se nalazi na trećoj poziciji po broju odigranih utakmica.

Sa ovim postignućima u Bostonu, ne čudi što je franšiza spremna da mu da jedno od najvećih pojedinačnih priznanja koje igrač može primiti.

Celticsov suvalsnik Steve Pagliuca potvrdio je da će Piercov dres sa brojem 34 službeno biti u mirovini iduće sezone i da će biti obješen u TD Gardenu, sa dresovima ostalih legendi ovog kluba. 

"Bit će fantastično. Za naše doba, nevjerovatno doba, on je bio lider Bostona, Celticsov brand i bio je MVP tima koji je osvojio prsten. Pa će biti fantastično vidjeti kako se to događa", rekao Pagliuca.

Pagliuca nije otkrio kada će se ceremonija održati ali je rekao kako će ostali detalji biti uskoro poznati. 

Pierce, kojeg zovu još "The Truth", će postati 22. Bostonov igrač čiji će se dres povući, on slijedi stope legendi poput Larry Birda, Kevina McHalea, Bill Russella i Roberta Parsiha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi