Pierce savjetovao Boston: Trejdujte prvog pika
Foto: EPA

Legenda Bostona poručio menadžmentu

Pierce savjetovao Boston: Trejdujte prvog pika

D. Rakanović

Legenda Boston Celticsa Paul Pierce savjetovao je menadžment svoje nekadašnje ekipe. 

Celticsi su na NBA lutriji dobili pravo da sa prve pozicije biraju igrača na narednom Dratu. 

U pitanju je pik Brooklyna na koji imaju pravo zbog trejda iz 2013. godine kada su Netsima poslali Kevina Duranta, Paula Piercea i Jasona Terryja. 

Paul Pierce smatra da je bolje da ekipa trejduje prava na pika prve runde i dovede još jednog All-Star igrača. Na ovogodišnjem Draftu špekuliše se da će prvi pik biti playmaker Markelle Fultz. 

"Vi ste tim koji je regularni dio sezone završio kao prvi na Istoku, sa više od 50 pobjeda. Vama Markell Fultz neće pomoći da osvojite titulu. Morate da nastavite da gradite tim, da probate da angažujete Jimmyja Butlera ili Paula Georga i onda ste napravili novi korak naprijed. Trebaju vam ti momci za titulu. Upravu i navijače ne zanima osvajanje prvog mjesta u regularnom dijelu sezone ili Istočne konferencije. Zanima ih titula", rekao je Pierce.

Generalni menadžer Celticsa Danny Ainge je već ranije rekao da će Boston istražiti sve opcije i vrijednost prvog pika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi