Pavičević: Raley-Ross je tražio loptu, volim takve igrače

Trener Mornara nakon trijumfa

Pavičević: Raley-Ross je tražio loptu, volim takve igrače

D. Rakanović

Košarkaši Mornara savladali su Partizan u neizvjesnoj završnici meča u Baru rezultatom 83:81. Odlučujuće poene postigao je Raley-Ross poentiravši sa poludistance u posljednjoj sekundi. 

Trener Mornara Mihailo Pavićević istakao je da je ovo veoma bitan trijumf za njegovu ekipu. 

"Ovo je veoma važna pobjeda za moj tim, zbog sticanja samopouzdanja pred naredna iskušenja. Ross mi je rekao prije odlučujućeg napada da želi loptu i rekao sam Needhamu da mu je doda. Volim igrače koji imaju srce i samopouzdanje u odlučujućim momentima. Mnogo više nego one koji igraju dobro čitavu utakmicu, a kad se odlučuje 'sakriju' se u korner", rekao je nakon utakmice Pavićević.

Trener Mornara dodao je da je njegov tim odigrao bez greške u prvom poluvremenu, nakon čega je Partizan počeo sa velikim povratkom. 

"Prvo poluvrijeme, naročito prvih deset minuta, odigrali smo bez greške i na toj igri, dakle, jako u odbrani i pametno u napadu, baziraćemo svoj nastup u ovom izuzetno izjednačenom prvenstvu", rekao je Pavićević i dodao: 

"Naravno, znao sam da ne možemo svih 40 minuta da odigramo kao u prvih deset, kao i da će Partizan podići nivo igre. Tako je i bilo, popustili smo u napadu, solirali smo, dok nam je na drugoj strani Miller pravio probleme. Ipak, na kraju smo imali sreće, koja je proistekla iz dosta dobrih poteza koje smo imali prije odlučujućeg pogotka Rossa".

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Junak pobjede Brandis Raley Ross izjavio je da je presudila velika želja nejgove ekipe da dobije utakmicu. 

"Partizan je veoma dobar tim, ali presudila je naša želja. Jako dobro smo se spremili za meč. Bio sam nezadovoljan što sam promašio dva slobodna bacanja dva minuta prije kraja i sebi sam rekao, kad sam uzeo loptu za posljednji napad: 'Moramo da dobijemo ovu utakmicu'. Važni su bodovi, ali je važno i da napredujemo kao tim. Bićemo sigurno  još bolji u narednim mečevima", rekao je Ross.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi