Penava čvrsto drži poziciju najboljeg blokera NCAA lige

Nove četiri blokade bh. košarkaša

Penava čvrsto drži poziciju najboljeg blokera NCAA lige

M. Šljivak

Univerzitet Marshall sinoć je ostvario još jednu pobjedu, a ovog puta su savladali kao gosti Rice rezultatom 93:80.

Izuzetno dobru utakmicu odigrao je bh. košarkaš Ajdin Penava. Krilni košarkaš Marshalla čvrsto drži poziciju lidera NCAA lige po blokadama, a i sinoć je ponovo upisao četiri rampe.

Pored blokada Penava je bio raspoložen i u napadačkoj igri. Ubacio je 14 poena, te je upisao sedam skokova uz dvije asistencije i ukradene lopte.

Penava je trenutno na prosjeku od 4.6 blokada po meču i uvjerljivo je ispred NCAA zvijezda Mohameda Bambe (Texas) koji ima 4.1 blokadu po meču i Jarena Jacksona mlađeg (Michigan State) koji ima 3.4 blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi