Penava još jednom dominantan

Double-double učinak bh. košarkaša

Penava još jednom dominantan

Midhat Šljivak

Ajdin Penava sinoć je odigrao još jednu jako dobru utakmicu za univerzitet Marshall. Bh. košarkaš je upisao double double učinak u pobjedi svog tima  nad Southern Mississippijem 85:66.

Sjajni 20-godišnji košarkaš iz naše zemlje ponovo je popunio sve statističke podakte, a meče je završio sa double-double učinkom od 18 poena i 15 skokova uz samo dva promašaja iz igre (7 od 9).

Ovom učinku Penava je dodao po četiri blokade i asistencije, te dvije ukradene lopte, sve to za 32 minute na parketu.

Protekle noći u NCAA je nastupio i Samir Šehić. Krilni centar univerziteta Tulane je ubacio šest poena za osam minuta u gostujućem trijumfu njegovog tima protiv univerziteta Temple (85:75).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti