Penava debitovao za Baskoniju

Španski klub odmjerio snage sa Partizanom

Penava debitovao za Baskoniju

Baskonija je protiv beogradskog Partizana danas odigrala prijateljski susret i upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 91:54.

Nisu imali crno-bijeli rješenja za raspoložene košarkaše Baskonije koji su već nakon prvih 10 minuta igre imali 15 poena prednosti (25:10). Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Baskonije 43:24, a prednost španske ekipe je rasla sve do kraja susreta i konačnih 37 poena razlike.

Na ovom susretu je svoj debi za Baskoniju upisao i bh. košarkaš Ajdin Penava, koji je za sedam minuta upisao dva poena i isto toliko skokova.

Treba dodati da u ekipi Partizana nije bilo Amara Gegića koji se priključio pripremama reprezentacije BiH.

Inače, najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Tornike Shangelia sa 23 poena, dok je kod Partizana najraspoloženiji bio Jock Landale koji je bio jedini dvocifreni sa 10 ubačenih poena.

Top Komentari

pravdapravda80
Penava izravno iz aviona ...Igrao 6,55 minuta ,ima statistika,na partizanbc instagram snimak,KOŠ,DVA SKOKA .........
5 0
pravdapravda80
Šta ne zna se Španski?Penava 2 poena ,2 sk,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi