Penava među najboljim Evropljanima na March Madnessu

Izbor poznatog porala

Penava među najboljim Evropljanima na March Madnessu

Midhat Šljivak

March Madness, završni turnir najboljih koledža Sjedinjenih Američkih Država, počinje sutra.

Bosna i Hercegovina će imati svog predstavnika među 64 najbolja tima Amerike. Radi se o košarkašu univerziteta Marshall Ajdinu Penavi, najboljem blokeru NCAA lige za ovu sezonu.

Sjajni košarkaš biće glavno oružje svog tima protiv Whichita Statea. Specijalizovani košarkaši portal Eurohoops stavio je njegovo ime među 10 najboljih Evropljanja čije se igre trebaju pratiti tokom martovskog ludila.

I nije Penava uzalud tamo. Nakon 31 godine zahvaljujući bh. košarkašu ostvarili su plasman na završni turnir, a Penava je prvi igrač nakon Hassana Whitesidea (Miami Heat) koji je završio sezon kao najboljI bloker.

Penava je regularni dio sezone završio sa prosjekom od 15,5 poena i 8,6 skokova, te 4,1 blokadom po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi