Košarkaš Sparsa tvrdi

Peršić: Liga je mnogo slabija u odnosu na prije

M. Šljivak

Dalibor Peršić ove sezone igra sjajno u ekipi Sparsa. Uz Kenana Bajramovića je glavni nosioc igre sarajevskog tima, a pred duel s Leotarom u osmom kolu Lige 12 iznio je svoja očekivanja.

"Mislim da je ekipa Leotara nezgodan protivnik. Sačinjeni su od par iskusnih igrača koji već godinama igraju bh. ligu. Nezgodni su jer su loše ušli u sezonu i uvezali su par poraza. Igra im dosta varira. Izgube kod kuće, pa dobiju u gostima. Moramo od početka biti 100% skoncentrirani, igrati maksimalno i ako budemo igrali kao u prvih sedam kola pobjeda neće doći u pitanje". 

Peršić se osvrnuo na kvalitetu svog tima:

"Ne bih rekao da smo dominantni. Imali smo lakši raspored u odnosu na ostale ekipe. Sve teže utakmice igrali smo kod kuće, osim Slobode. Utakmice koje smo u gostima dobili smo teško. Moramo biti oprezni jer svako svakog može dobiti. Imamo sedam pobjeda, no imali smo i lakši raspored u odnosu na ostale ekipe. Predzadnje kolo će nam biti prvi pravi ispit jer tad gostujemo Kaknju". 


Napravio je i uporedbu s ovom ligom i onom prije par godina: 

"Što se tiče kvaliteta lige, u odnosu na period kad sam igrao za Slobodu (2002-2010), a kasnije i za Široki, mislim da je najlošija liga do sad koja se igra. Kvalitet pada zbog stanja u državi. Sport trpi, sve je više stranih igrača u ligi, a i sve se manje radi s domaćim igračima. Mislim da je kvalitet dosta pao u odnosu na prethodne godine. Ne računam ovdje Igokeu, a možete vidjeti i da Široki, koje bio najbolji klub poslije rata, prvenstvo igra samo s domaćim igračima", istakao je Peršić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.