Pešić kandidat za klupu Efesa

Legenda Bosne seli u Tursku?

Pešić kandidat za klupu Efesa

Legenda sarajevske Bosne i donedavno trener Crvene zvezde, Svetislav Pešić, kandidat je za klupu turske ekipe Efes Pilsena.

Najskupljoj turskoj košarkaškoj ekipi, čiji godišnji budžet iznosi više od 15 miliona eura, cilj je Final Four Eurolige, ali se kolo prije kraja nalaze pred eliminacijom u prvoj fazi elitnog evropskog klupskog košarkaškog takmičenja.

Slabi rezultati Efesa uzdrmali su mjesto trener Ergina Atamana, koji se nalazi pred otkazom, a uprava kluba već se dala u potragu za njegovim nasljednikom. Prvi na listi želja je Svetislav Pešić, jedan od najtrofejnijih evropskih trenera svih vremena.

Pešić je nakon epizode u Zvezdi uzeo jednogodišnji odmor, ali teško da bi mogao odbiti ponudu bogatog turskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.