Pešić odlazi iz Zvezde
Svetislav Pešić najavio odlazak

Planovi se mijenjaju

Pešić odlazi iz Zvezde

Kako sada stoje stvari Svetislav Pešić u narednoj sezoni neće biti trener košarkaša Crvene zvede.

Proslavljeni stručnjak koji u svojim vitrinama ima naslov evropskog i svjetskog prvaka vratio se sa trenerskog seminara (Grčka), da bi zatim izjavio kako neće više sjediti na klupi Zvezde, viceprvaka Srbije.

Više nije realno da budem trener Zvezde. Trenutak za produženje saradnje je bio odmah po završetku plej-ofa, kada sam imao želju da nastavimo projekat. Trebalo je da napravimo tim i koncept za narednu sezonu, ali ništa od toga nije urađeno. Mogu da pomognem klubu na neki drugi način, kao što to planiraju da urade Slobodan Vučićević i Zoran Drakulić, ali nije realno da budem šef stručnog štaba”, rekao je Pešić za “Sportski žurnal”, a prenosti B 92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.