Pešić preuzima Zvezdu?

Nakon što je FMP postao C. Zvezda Beograd

Pešić preuzima Zvezdu?

Proslavljeni stručnjak Svetislav Pešić je vrlo blizu da postane novi trener beogradske Crvene zvezde.

Želja novog predsjednika Nebojše Čovića je upravo on i to nakon što je FMP večeras i zvanično  postao Crvena Zvezda Beograd. Pešić bi mogao da se vrati među crveno-bijele nakon sezone 2008/2009 kad ih je doveo do finala plej-ofa u prvenstvu kao i do finala Kupa Koraća dok se u NLB ligi stiglo do polufinala. Pešić je u sred prošle sezone preuzeo Valenciu i ovu ekipu je doveo do četvrfinala Eurolige, a u istoj fazi su ispali u doigravanju ACB lige.

Pešič je rođen 28.08.1949 u Pirotu, a za sarajevsku Bosnu je igrao od 1971. do 1979. i sa Studentima je postao prvak Jugoslavije i Evrope. U Bosni je i počeo trenersku karijeru 1982. i vodio je Sarajlije do 1987. kad odlazi za selektora Njemačke sve do 1993 kad im senzacionalno donosi zlato na EP. Potom vodi berlinsku ALBU punih sedam godina, pa reprezentaciju SR Jugoslavije sa kojom osvaja zlato na SP 2002, Koln, Barcelonu, Romu, Gironu i Dinamo Moskvu.  Sa Barcelonom je 2003. uzeo triplu krunu.

Čović je potvrdio da će ekipa trenirati u Železniku, a igrati utakmice u Pioniru i ujedno je zamolio za strpljenje kad je Pešić u pitanju jer se sa njim još pregovara. Utvrđeno je da je dug prije spajanja dva kluba 13 miliona eura, a pripreme za novu sezonu počeće u ponedjeljak i odmah se ide na Zlatibor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.