Pet poena Đedovića u fantastičnom preokretu Albe

Đedović sa nešto skromnijim učinkom

Pet poena Đedovića u fantastičnom preokretu Albe

Midhat Šljivak

Alba iz Berlina je na svom parketu u drugom kolu grupe B Eurolige dočekala francuski Chalon, a na kraju je tim našeg Nihada Đedovića fantastičnim preokretom u posljednjoj dionici slavio pobjedu rezultatom 74:71.

Veoma efikasan prvi period pripao je gostima 25:24, a i u drugom periodu je Chalon bio konkretniji protivnik, pa su sasvim zasluženo nakon prvih 20 minuta igre imali četiri poena prednosti 40:36. 

 

I u nastavku susreta bolja igra Chalona. Francuski tim je je konstatnto vodio, a Albu je u životu održavao večeras fenomenalni Deon Thompson. U posljednjih deset minuta Chalon je ušao sa osam razlike 59:51.

 

Posljednjih deset minuta utakmice donijelo je preokret. Alba je zaigral amnogo bolje u odnosu na prethodnio dio utakmice, pa su poenima Đedovića sa linije slobodnih bacanja na nešto više od dvije minute prešli u vodstvo 69:68. 

 

Vodstvo je Alba zadržala do kraja, te su uz dosta muke stigli do svoje druge pobjede u Euroligi. 

 

Nihad Đedović je ubacio pet poena u ovom susretu u kojem su dominirali kod Albe Deon Thompson sa 24 poena i osam skokova, te Dashaun Wood sa 19 poena. Kod Chalona Steed Tchichamboud je ubacio 20 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.