"Petokorak" je dozvoljen u NBA ligi
Sudije u NBA ligi ne vide ništa sporno u koracima Beala

Sudijska organizacija riješila dilemu

"Petokorak" je dozvoljen u NBA ligi

E. Dindić

Bradley Beal košarkaš Washington Wizardsa bio je glavna tema  američkih medija nakon sinošnjeg susreta u NBA ligi. 

Naime, u susretu protiv Detroita kamere su uhvatile Beala kako bukvalno pravi pet koraka, a sudije se nisu oglasile. Kritičari su odmah opleli po sudijama, a društvene mreže su gorile.

I dok je svakome ko imalo razumije košarkaša pravila bilo jasno da su sudije pogriješile, sudijska organizacija NBA lige se oglasila na Twitteru, dala pojašnjenje te situacije kako je Beal napravio dozvoljen potez.

"Igrač u napadu prihvata loptu dok mu je desna noga na zemlji. Onda pravi dva dozvoljena koraka, prije nego što gubi kontrolu lopte. Poslije povratka kontrole, igraču je dozvoljeno da ponovo pivotira i zatim ili šutne ili doda loptu, prije nego što mu ta noga ponovo dotakne parket. Ovo je dozvoljeno", navodi se između ostalog u objavi na Twitteru.

Top Komentari

Kiss
dobar sudija samo 5 koraka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi