Petteri Koponen karijeru nastavlja u Reggio Emiliji
Foto: EPA

Vraća se u Italiju nakon 2012. godine

Petteri Koponen karijeru nastavlja u Reggio Emiliji

Sjajni finski šuter od ove sezone nije u rosteru minhenskog Bayerna za koji je igrao nekoliko posljednjih sezona.

Fincu je ugovor istekao no on je još neko vrijeme proveo u Bavarskoj nadajući se produženju ugovora s Bayernom.

No međutim, Andrea Trinichieri i nije nešto posebno bio zainteresiran za produženje ugovora s Koponenom te je postalo izvjesno da će Finac na kraju morati potražiti novu destinaciju. Njegovo ime nedavno se dovodilo u vezu s francuskim Monacom no ovaj sjajni šuter će karijeru nastaviti u Italiji. 

Finski košarkaš navodno se već pojavio na treninzima tamošnje Reggio Emilie te je samo pitanje dana kada će se ova suradnja javno obznaniti. Kopponen je već igrao u Italiji prije 13 godina i to za Virtus Bolognu u kojoj se zadržao do 2012. godine. Poslije je nastupao i za ruski Khimki, te Barcelonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi