Srednjoškolac od preko 150 kg izveo je najveće poniženje rivala ikad

Nevjerovatna scena

Srednjoškolac od preko 150 kg izveo je najveće poniženje rivala ikad

M. Šljivak

Mladi košarkaš Peyton Marshall potpuno je ponizio protivnika Daquana Davisa i mnogi su ovaj potez proglasili najveće poniženje u historiji košarke.

Peyton Marshall ima 18 godina, visinu od 213 centimetara i preko 150 kilograma i član je ekipe Cold Heartsa koja se takmiči u elitnoj ligi srednjih škola u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj mladić prethodnih dana je postao prava zvijezda na društvenim mrežama, a razlog je poprilično negativan. Protivnika je brutalno ponizio i izazvao je brojne rasprave u javnosti.

Dequan Davis iz ekipe RWE krenuo je prema košu i pokušao je položiti loptu, no Marshall ga je dočekao i žestoko ga je blokirao.

Zatim je uslijedio potez koji je izazvao gnušanje sportske javnosti. Marshall sretan zbog blokade odlučio je poniziti protivnika i bacio mu je loptu u ruke dok je ovaj ležao pored terena.

Oglasi

Ovaj potez je po mnogima jedno od najvećih poniženja ikad. Žalosno je samo što je došao od jednog 18-godišnjaka koji je pokazao nevjerovatno nepoštovanje protivnika.

Cold Hearts je slavio pobjedu u ovom susretu rezultatom 92:90. Marshall je igrao 11 minuta i ubacio je četiri poena (2/8 FG), te je uhvatio tri skoka.

S druge strane Daquan Jones je bio sjajan. Ubacio je 21 poen, imao je sedam asistencija i četiri skoka, no ostat će upamćen po potezu kojim ga je protivnik potpuno obezvrijedio.

Peytona Marshalla naredne sezone gledat ćemo u NCAA ligi. On je već prihvatio poziv univerziteta Missouri i vidjet ćemo kako će se snaći na koledžu.

Davis još uvijek nije odlučio na koji će koledž. On igra dosta dobro za RWE i ima brojne pozive poznatih koledža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi