Phila bolja od Detroita, Embiid - Griffin 39:38!

NBA liga

Phila bolja od Detroita, Embiid - Griffin 39:38!

E. Škorić

Žestok okršaj imali su večeras Joel Embiid i Blake Griffin, koji su predvodili Philadelphiju, odnosno Detroit.

76ersi su sa 109:99 savladali Pistonse, pa su stigli do šeste pobjede i druge uzastopne, dok je Detroit na omjeru 4-4.

Domaćin je bolje otvorio meč i brzo je imao dvocifrenu prednost (15:4), a nakon prvih 12 minuta rezultat je glasio 30:24.

I onda je Phila ubacila turbo, pa došla i do 24 razlike, a na poluvremenu je bilo 69:47. Uspjeli su gosti u zadnjoj četvrtini da se vrate, da dođu na samo pet poena zaostatka, ali na kraju ne i da izbjegnu poraz.

Joel Embiid je sa 39 poena i 17 skokova predvodio Philadelphiju, Reddick je ubacio 16 poena, a Muscala 14. Pistonse je konstantno vodio Blake Griffin, koji je ubacio 38 poena uz 13 skokova i šest asistencija. Dvocifren je bio jedino još Galloway s 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi