Utakmica života Blakea Griffina u fantastičnoj pobjedi Pistonsa
Otvaranje NBA sezone nikad nije bilo "jače". Glavne zvijezde lige krenule su žestoko kako bi dokazali ko je gazda na parketima (Foto: NBA.com)

NBA utorak

Utakmica života Blakea Griffina u fantastičnoj pobjedi Pistonsa

Midhat Šljivak

Samo tri utakmice NBA lige odigrane su u noći sa utorka na srijedu, a do pobjeda su došle ekipe Detroit Pistonsa, New Orleans Pelicansa i Denver Nuggetsa.

Najneizvjesnije je bilo u Detroitu gdje su Pistonsi uspjeli nakon produžetka da savladaju Philadelphia 76erse rezultatom 133:132.

Junak trijumfa je bio čudesni Blake Griffin koji je sinoć odigrao fantastičan meč i stigao je do najboljeg učinka karijere.

Susret je završio sa 50 poena (20 od 35 iz igre), imao je 14 skokova i šest asistencija, a uprvo je njegovo polaganje i slobodno bacanje u sekundu prije kraja donijelo domaćem timu pobjedu.

Uzalud su 76ersima na drugoj Strani bili Joel Embiid (33p, 11sk) i JJ Redick (30p).

New Orleans Pelicansi stigli su i do treće pobjede u novoj sezoni (3-0). Savladali su na svom parketu LA Clipperse 116:109, a ponovo je fantastičan bio Anthony Davis sa 34 poena i 13 skokova.

Denver je očekivano lagano savladao Sacramento Kingse (126:112) i Nuggetsi imaju zaista fenomenalno otvaranje sezone i trenutno su na omjeru od 4-0.

NBA liga:

Detroit - Philadelphia 133:132pp (Griffin 50p / Embiid 33p)
New Orleans - LA Clippers 116:109 (Davis 34p / Harris 26p)
Denver - Sacramento 126:112 (Murray 19p / Bagley 20p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi