Phila povela protiv Heata, Warriorsima treća pobjeda protiv Spursa
Foto: EPA

NBA doigravanje

Phila povela protiv Heata, Warriorsima treća pobjeda protiv Spursa

M. Šljivak

Philadelphia 76ersi pobijedili su sinoć kao gosti Miami Heat 108:128, te su poveli sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije.

Meč u American Airlines Areni odlučen je u posljednjoj dionici. Phila je u zablistala u ovom dijelu meča, potpuno su pregazili Heat i na kraju su slavili uvjerljivu pobjedu od 20 poena razlike za vodstvo od 2:1 u seriji.

Povratnik na parket Joel Embiid je ubacio 23 poena u pobjedničkom sastavu, Dario Šrić i Marco Belinelli su dodali po 21, dok je Ben Simmons imao učinak od 19 poena, 12 skokova i sedam asistencija.

Kod Heata Goran Dragić je ubacio 23 poena, a istakao se još Winslow sa 19 poena i 10 skokova.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi savladali su kao gosti San Antonio Spurse rezultatom 110:97 i došli su na korak od plasmana u polufinale Zapada.

Spursi bez prvog trenera Gregga Popovicha kojem je preminula supruga nisu mogli previše protiv Warriorsa. Slomljeni su u drugom poluvremenu, pa je Golden State sada na velikih 3:0.

Kevin Durant je predvodio goste u ovom meču sa 26 poena i devet skokova, Klay Thompson je ubacio 19, dok je kod Spursa LaMarcus Aldrigde meč završio sa 18 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije