J.J. Redick izrešetao Heat, Raptorsi poveli protiv Wizardsa

Doigravanje je počelo

J.J. Redick izrešetao Heat, Raptorsi poveli protiv Wizardsa

Edmir Škorić

U prvim mečevima play-offa NBA lige domaćini su uglavnom sigurni, pa tako su i Toronto i Philadelphia pobjedama pred svojim navijačima krenuli u četvrtfinalnu seriju.

Toronto je sa 114:106 savladao ekipu Washingtona, koja se dobro držala većim dijelom meča, ali je u završnici domaći tim ubacio u brzinu više, otišao na dvocifrenu prednost i na kraju stigao do slavlja.

Ibaka je sa 23 poena i 12 skokova bio najzaslužniji za pobjedu Toronta, dok je Wright ubacio 18 poena, ao ni od kojih se najviše očekivali De Rozan i Lowry ubacili su 17, odnosno 11 poena. John Wall je s 23 poena i 15 asistencija očekivano predvodio sastav iz američke prijestolnice.

Philadelphia je, sudeći po prvom meču, favorit u duelima s Miamijem. 76ersi su minule večeri sa 130:103 razbili Heat, a prednjačio je u poenima J.J. Redick sa 28, Belinelli je ubacio 25, Šarić 20, Simmons 17 uz čak 14 asistencija i 9 skokova, Ilyasova također 15 uz 14 skokova...

Kod Miamija je tek centar Olynyk bio raspoložen, no njegovih 26 poena nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz na početku play-offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi