Phoenix bolji od Dallasa, dobra partija Teletovića

NBA predsezona

Phoenix bolji od Dallasa, dobra partija Teletovića

Košarkaši Phoenix Sunsa su u noći sa srijede na četvrtak u pripremnoj utakmici slavili protiv Dallasa rezultatom 99:87.

Iako su domaći bolje ušli u utakmicu i na poluvremenu imali prednost od 13 poena razlike, Sunsi su u drugom poluvremenu pokazali svoju snagu. Prvo je Phoenix u trećoj četvrtini stigao do samo -2, da bi potom još boljom igrom u posljednjoj dionici došao do prilično ubjedljive pobjede.

U pobjedničkoj ekipi zaigrao je i Mirza Teletović, koji je za 15 minuta provedenih na terenu ubacio šest poena uz šut iz igre 2 od 6 (2 od 5 za tri). Naš košarkaš je tome dodao tri skoka i četiri asistencije.

Najefikasniji igrač Phoenixa bio je Markieff Morris sa 18 poena, dok je TJ Warren ubacio četiri poena manje. U poraženom timu se najviše istakao John Jenkins sa 22 poena.

NBA predsezona:

Dallas - Phoeni 87:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.