Phoenix očekivano poražen, Teletović na nivou

Postigao 14 poena

Phoenix očekivano poražen, Teletović na nivou

Košarkaši Phoenixa su u noći sa srijede na četvrtak doživjeli i više nego očekivan poraz od Golden Statea, koji je slavio rezultatom 112:104.

Prva četvrtina protekla je u egalu, da bi Warriorsi u drugoj pokazali snagu i rezultatski se 'odlijepili' na dvocifrenu razliku. Najbolji tim NBA lige je uspio sačuvati stečenu prednost i doći do svoje 48 pobjede u 52. utakmici.

Sa druge strane, bio je ovo 40 poraz za Sunse, koji su vjerovatno jedno od najvećih razočarenja u NBA ligi.

Naš košarkaš Mirza Teletović bio je jedan od boljih igrača u redovima Sunsa, a utakmicu je završio sa 14 poena i 4 skoka. Mirza je na parketu proveo 20 minuta, a za tri poena je šutirao 2 od 4.

Pobjedničku ekipu predvodio je sjajni Steph Curry sa 26 poena, 9 skokova i 9 asistencija, a pratio ga je Klay Thompson sa 24 poena. Kod Sunsa su bolji od ostalih bili Goodvin sa 20, Morris sa 19 i Booker sa 15 poena i 10 skokova.

NBA:

Phoenix Suns - Golden State Warriors 104:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti