Pinar poražen od Fenera

Gosti u Turskoj raspoloženi

Pinar poražen od Fenera

U prvih pet utakmica 6. kola TBL-a samo je u jednoj domaćin izvojevao pobjedu, Turk Telekom protiv Mersina. U svim ostalim utakmicama gosti su bili bolji pa čak i Erdemir, koji je iznenađujuće slavio protiv prvoplasirane ekipe Besiktasa.

Košarkaši Pinar Karsyake su u zadnjim sekundama izgubili od Fenerbahcea (75:77). Naš reprezentativac Goran Ikonić je u poraženom sastavu bio među tri najbolja igrač sa 11 poena. Chatman je postigao 20, a Jovo Stanojević 13. Bojan Bogdanović je za Fenerbahce upisao 16 poena, Preldžić i Savas po 12.

Bajramović nije bio na svom nivou. On je postigao najmanji broj poena od kada je u Turskoj (4 poena), ali zato je opet imao razloga za zadovoljstvo pošto je Banvit na gostovanju bio bolji od Trabzonspora (72:78). Williams je odigrao još jednu kvalitetnu rolu sa 15 poena, dok je Chuck Davis bio najbolji sa 17 postignutih koševa. Kod poraženih Gibson 24. Bila je ovo druga pobjeda Banvita za redom.

Prvih pet utakmica 6. kola TBL-a:

Pinar - Fenerbahce 75:77
Trabzon - Banvit 72:78
Antalya - Olin 73:78
Turk Telekom - Mersin 88:82
Besiktas - Erdemir 84:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.