Play Off nije uspio pobijediti Budućnost u Skenderiji

Regionalna liga

Play Off nije uspio pobijediti Budućnost u Skenderiji

Edmir Škorić

Košarkašice Play Offa poražene su u Skenderiji od podgoričke Budućnosti u sedmom kolu Međunarodne ženske regionalne lige.

Sarajevske košarkašice poražene su rezultatom 85:78 u jednoj neizvjesnoj i dobroj utakmici.

Gošće su nakon smao četiri minute igre vodile 14:5, da bi na kraju prve dionice imale plus pet (30:25). 

U drugoj dionici Play Off je bio bolji, te se vraća na dva poena zaostatka (30:28). Na poluvrijeme se otišlo sa samo jednim poenom prednosti za Crnogorke (48:47). 

Loše su domaće igračice pristupile u trećoj dionici, pa su gubile 10 razlike (72:62), a na kraju su gošće slavile sa sedam poena prednosti (85:78).

Anđela Delić je sa 21 poenom predvodila Play Off, Nikolina Džebo je ubacila 16 poena, koliko i Jovana Marković. Nikolina Babić je također bila dvocifrena sa 10 poena. 

Matović je ubacila 31 poen kod gostiju, a Popović 27.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ŽKK PLAY OFF HAPPY: Vasilić 8, Babić 10, Azinović, N. Delić, Galušić, Starčević, Marković 16, A. Delić 21, Kuželj 7, Ćato, Džebo 16

ŽKK BUDUĆNOST: Popović 27, Vučetić 1, Živaljević, Radović, Vujačić, Matović 31, Mujović 5, Bajić, Dobrović 2, Popović, Sanders 9, Terry 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.