Play Off u Sarajevu poražen od Triglava

WABA, 10.kolo

Play Off u Sarajevu poražen od Triglava

Dino Kurbegović

Košarkašice Play Offa sinoć su u okviru 10. kola, koje je ujedno bilo i posljednje u prvom dijelu takmičenja poražene od ekipe Triglava iz Kranja 52:67.

Ekipa iz Slovenije pobjedom u Sarajevu uzvratila je domaćin košarkašicama za poraz u prvoj utakmici, koja je igrana u Kranju.

Igračice Triglava sinoć su bile mnogo bolje, posebno su superiorne bile u prve dvije četvrtine, kada su napravili i veću razliku, koje izabranice Gorana Loje u drugom poluvremenu nisu uspjele nadoknaditi.

Na poluvrijeme Triglav je otišao s 18 poena prednosti 20:38, u trećem periodu domaće košarkašice su igrale malo bolje, kao i u posljednjem periodu utakmice, ali nedovoljno za nešto više od poraza. Konačni rezultat glasio je 52:67 (13:19, 7:19, 15:13, 17:16) za ekipu Triglava.

Prvo ime utakmice bila je bivša košarkašica zeničkog Čelika, Aida Kalušić, koja je početkom ove sezone pojačala ekipu iz Slovenije. Ona je sinoć u 33 minute na parketu ubacila 26 poena uz 11 skokova i tri asistencije.Odlična je bila i Zdena Zdolsek s 14 poena i 11 skokova, te Rebeka Adamović s 11 poena i pet skokova.

Kada je u pitanju ekipa Play Offa, Nikolina Delić je ubacila 17 poena, Jovana Marković je imala 11 poena i devet skokova, dok je Nikolina Džebo ubacila 16 poena uz pet skokova.

Prvi dio prvenstva je završen, a Play Off je na omjeru od tri pobjede i četiri poraza, dok je Triglav na omjeru pet pobjeda i tri poraza.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi