Pobjeda Barcelone u Valenciji
Foto: Euroleague

Junak iz 'drugog plana' Latvijac Šmits

Pobjeda Barcelone u Valenciji

Košarkaši Barcelone slavili su večeras u okviru 3. kola Eurolige u Valenciji rezultatom 71:66. 

Nedugo pred sami meč košarkaši Barcelone saznali su da će ovaj meč igrati bez svog najboljeg košarkaša Nikole Mirotića koji je objavio kako je pozitivan na koronavirus.

U najavi je to bio veliki hendikep za Barcu pred gostovanje timu koji je u prošlom kolu s lakoćom razbio Real u Madridu. Ipak, Barcelona je stisnula svoje redove, odigrala sjajnu obranu i na kraju ušutkala oko 500 navijača u La Fonteti. U odsustvu Mirotića šansu je dobio na poziciji krilnog centra latvijski košarkaš Rolands Šmits i na kraju bio najbolji košarkaš u pobjedi svog tima. On je zabio 15 poena bez promašaja šutirajući 3/3 i za dva i za tri poena. Barcelona je žilave domaćine slomila u 3/4 dobivši taj dio igre s 21:9. Uz Šmitsa dobar je bio i Calathes sa 14 poena, dok su po 11 dodali Davies i Abrines. 

Dubljević i Kalinić s po 13 poena bili su najbolji kod Valenice. 

Top Komentari

Realist
Kako sudije pokradose Valenciu
1 2
ryan.giggs
Vidi Šmitsa što je dobio boje...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi