Pobjeda donosi sve
Nikola Vučurović, nekadašnji igrač Igokee danas je adut "studenata"

Bosna ASA BHT u derbiju dočekuje Igokeu

Pobjeda donosi sve

Sutrašnji dvoboj između Bosna ASA BHT i Igokee Aleksandrovac biće derbi u svakom smislu te riječi. Duel „studenata“ i Aleksandrovčana direktno će odlučiti o prvom mjestu u Ligi 8, odnosno o prvom putniku u regionalnu NLB ligu.

Derbi susret 14. kola, ali i košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, sutra će u Skenderiji igrati Bosna ASA BH Telecom i Igokea Partizan. Računica je jasna: Pobjednik uzima sve, a tu se podrazumijeva prvo mjesto u Ligi 8 koje osim učešća u regionalnoj NLB ligi, donosi i prednost domaćeg parketa kroz doigravanje.

U redovima aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine svjesni su težine koju nosi sutrašnja utakmica sa Igosima.

"Imamo samo jednu opciju što se tiče sutrašnje utakmice, a to je pobjeda. Ulog je veliki, trijumf u utakmici sa Igokeom donosi mnogo. Naši susreti sa Igokeom uvijek su bili vrlo teški. Osim toga, oni su nas savladali sa velikom razlikom u Aleksandrovcu, pa smo sada maksimalno koncentrisani da im uzvratimo i osiguramo sebi prvo mjesto.", kazao je perspektivni krilni igrač sarajevske ekipe Suad Šehović.

Susret 14. kola Lige 8 prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše između Bosna ASA BH Telecom i Igokee igra se sutra u Skenderiji sa početkom u 19 sati, a radi se o pravoj košarkaškoj poslastici i svojevrsnoj kruni sezone pod obručima. U štabu domaćih, nadaju se dobroj podršci svojih navijača koji su često bili prevaga u najtežim utakmicama.

"Uz pravu podršku sa tribina vjerujem da pobjeda neće izostati. Nadam se da će naši navijači ispuniti dvoranu i pomoći nam da već sutra ostvarimo, možda i najvažniji cilj u ovoj sezoni.", dodao je Šehović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.