Pobjeda Galatasaraya nad Banvitom
Foto: EPA

Galata povela u seriji

Pobjeda Galatasaraya nad Banvitom

Midhat Šljivak

Košarkaši Galatasaraya savladali su u prvom susretu polufinalne serije turskog prvenstva kao gosti ekipu Banvita 67:57, te su poveli s 1:0 u seriji.

Nakon uvodnog vodstva Banvita od 4:0, Galata serijom od 10:0 preokreće rezultat u svoju korist. Održavali su gostujući košarkaši prednost tijekom cijele prve dionice, nakon koje su imali sedam poena prednosti, 19:12.

Nastavila je Galata s boljom igrom i u drugoj dionici. Prednost je išla i do 15 razlike, da bi na poluvrijeme Galatasaray otišao s 10 poena prednosti, 39:29.

Održavali su gosti prednost i u trećoj dionici. Banvit se uspijevao vratiti u igru, a nakon 30 minuta igre došli su samo na minus pet, 54:49.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Ipak, iako su imali priliku da dođu do preokreta, Banvit nije uspio da okrene rezultat. Galata je odbila napade, a na kraju su stigli do sigurne pobjede i breaka u prvoj utakmici.

Carlos Arroyo i Sinan Guler su u pobjedničkom timu ubacili po 13 poena, dok je Earl Rowland ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.