Pobjeda na debiju za novog trenera Netsa

Odličan debi novog trenera

Pobjeda na debiju za novog trenera Netsa

E. Dindić, foto: EPA

Košarkaši Brooklyn Netsa u prvom večerašnjem susretu NBA programa savladali su Chicago Bullse na svom parketu rezultatom 110:107.

Prvi period ponudio je neizvjesnu košarku pa je rezultat glasio 23:22 u korist Bullsa. Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru Netsa koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 36:27. Na poluvrijeme domaći tim odlazi pri rezultatu 58:50 u korist Brooklyna.

Treći period igralo se koš za koš, te ovaj period Bullsi rješavaju u svoju korist rezultatom 20:19. Nakon tri perioda rezultat je glasio 77:70 u korist Netsa.

Posljednji period Netsi rutinski održavaju prednost, iako su Bullsi u jednom trenutku došli na jedan poena zaostatka, ali za nešto više nije bilo vremena. Na kraju pobjeda Brooklyna rezultatom 110:107.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Spencer Dinwiddie sa 24 poena,  Joe Harris i Caris Levert dodali su 23 poena.

Bolji od ostalih u redovima Bullsa bili su Otto Porter Jr. sa 23 poena ,dok se Coby White zaustavio na 21 postignutom poenu.

Novi trener Netsa Jacque Vaughn koji je prije par dana zamijenio Kennyja Atkinsona tako je na najbolji mogući način obilježio debi na klupi ove franšize.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi