Pobjeda za miran nastavak sezone
Bosna je u Domžalama slavila sa 79:74

KK Bosna protiv Heliosa želi prekid crne serije

Pobjeda za miran nastavak sezone

Igrači i struka KK Bosna ASA BHT žele prekid serije poraza u NLB ligi (Cibona, Krka, Partizan). Helios Domžale je idealna prilika za osvajanje dva boda, posebno zbog činjenice da bi u «Skenderiji», pred svojim navijačima, ekipa «studenata» morala zabilježiti šesti trijumf u sezoni.

Bosna je slavila na otvaranju NLB takmičenja u 1. kolu u Domžalama rezultatom 79:74 i sa novom pobjedom nad slovenačkim timom popravila bi koeficijent uspješnosti naše zemlje.

»Neće biti lako jer je Helios veoma neugodan tim koji je duži niz godina na okupu. Igraju veoma tvrdo, čvrsto, rekao bih čak i 'dosadno' i teško je protiv njih pružiti lepršavu partiju, sa mnogo ulazaka u reket, proigravanja.... Moramo biti veoma strpljivi, maksimalno angažovani i koncentrisani na igru svih 40 minuta. Nije potrebno govoriti koliko utakmica znači nama, ali i našem rivalu. Znam da je potrebno prekinuti niz poraza kako bi se pred meč sa Hemofarmom u ekipu vratili samopouzdanje i mir, ali razmišljam samo o svakom narednom meču. Znači, idemo korak po korak i mislim da je tako najbolje», naglasio je Vlada Vukoičić, Bosnin trener.

U ekipi bh. prvaka nekolicina igrača se žali na ozljede, no vjeruje se da će svi biti u sastavu.
»Pozvao bih naše navijače da nas podrže kako bi prekinuli seriju poraza. Mislim da Helios ima svoje kvalitete, ali da smo u ovom trenutku bolji. Nadam se novim bodovima sa kojim bi mirnije ušli u drugi dio sezone», dodao je Nikola Vučurović, krilni centar «studenata».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.