Pobjede Barce i Valencije
Foto: ACB

ACB liga

Pobjede Barce i Valencije

Košarkaši Barcelone i Valencije ostvarili su sigurne pobjede u okviru 31. kola ACB lige.

Barca je slavila na gostovanju kod Real Betisa sa 89:72, a do 20. pobjede u prvenstvu Katalonce je predvodio Marcus Eriksson sa 18 postignutih poena. Sjajan meč odigrao je i bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe. On je za 18 minuta na terenu upisao 14 koševa (4/4 trojke, 2/2 slobodna bacanja) i tri asistencije.

Najbolji kod domaćina bio je Troy DeVries sa 17 koševa i šest uhvaćenih lopti.

Valencia je kod kuće pobijedila Obradoiro rezultatom 85:74. 

Bojan Dubljević za domaćina je ubacio 26 poena i tome dodao osam skokova i četiri asistencije. U poraženom sastavu istakao se Mickey McConnell sa 13 pogodaka i sedam proigravanja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ekipa Valencije zadržala je vodeću poziciju na tabeli sa skorom 22-7, drugi je Real (20-7) a slijede Baskonia (19-8) i Barcelona (20-9).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti