Pobjede bh. internacionalaca
Emir Preldžić

Tursko košarkaško prvenstvo

Pobjede bh. internacionalaca

Kenan Bajramović sa sedam poena, pet skokova i četiri asistencije bio je jedan od boljih igrača u gostujućoj pobjedi Turk Telekoma nad Selcukom (84:65), u 29. kolu prvenstva Turske čime je ekipa iz Ankare ostala na diobi druge pozicije sa Fenerbahče Ulkerom.

Trijumf su ostvarili i “kanarinci”. Bodgan Tanjević predvodio je Fener do novog uspjeha, ovog puta nad neugodnim Erdemirom u gostima (81:75), a istakao se Emir Preldžić sa 15 koševa i 6 skokova. Damir Mršić postigao je jednu trojku.

Domaći poraz upisao je Banvit od Darussafake. Iako je sa 25 poena, 5 skokova i 3 asistencije bio najbolji pojedinac svog tima Lance Williams nije mogao spriječiti goste da odnesu bodove (95:93).

Williams razmišlja o odlasku iz Banvita

Williamsovom Banvitu drugoj polovini sezone kola su krenula nizbrdo, a trener koji je sa popularnim "Guzom" potpisao produženje ugovora za još jednu sezonu napustio je klupu. Od najprijatnijeg iznenađenja turskog prvenstva Banvit je stigao do pozicije da strahuje od ispadanja iz lige, a Williamsov ostanak postao je upitan.

"Ponovo sam u formi i vratio sam se među pet najboljih igrača lige.", rekao je u telefonskom razgovoru za SportSport.ba Lance Williams. "Ipak, obzirom da smo promijenili trenera i imajući u vidu trenutnu situaciju u klubu, nisam siguran da ostajem u Banvitu i u narednoj sezoni.", dodao je on.

Na tabeli vodi Efes Pilsen sa omjerom 27-2, a slijede: Türk Telekom 21-8, Fenerbahçe Ülker 21-8, GS Cafecrown 20-9, BJK ColaTurka 17-12, Antalya BŞB 16-13, Mersin BŞB 15-14…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.