Pobjede Domercanta, Ikonića, Petrovića
Goran Ikonić

Treće kolo FIBA Eurochallenge cupa

Pobjede Domercanta, Ikonića, Petrovića

M. Maksimović

U trećem kolu Top 16 Eurochallenge kupa nove pobjede su ostvarile ekipe Spartaka iz St.Petersburga, Krke i Ostendea. Spartak je razbio Maccabi Haifu 101:60, Krka je bila bolja od Antwerp Giantsa 62:46, dok je Ostende slavio u Višnjiku 73:85.

Dileme u  St.Petersburgu nije bilo.Spartak je na poluvremenu imao 44:33, nakon treće dionice 70:45.Henry Domercant je bio ubjedljivo najbolji kod Spartaka sa 21 poenom. Boris Rothbart je u sastavu Maccabija sakupio deset poena i 6 skokova za 27 minuta.

Krka je limitirala ekipu Antwerp Giantsa sa mizernih 46 poena.Goran Ikonić je igrao 14 minuta, postigao je 5 poena. Telent Oostende kao Spartak ima tri pobjede iz isto toliko utakmica.Krizu Zadra su iskoristili gosti iz Belgije koji su slavili 73:85.Veselin Petrović je ostao na parketu 26 minuta, postigao je tek pet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.