Pobjede Fenerbahčea i Montepaschija

Sedam poena Varde

Pobjede Fenerbahčea i Montepaschija

M. Šljivak

Košarkaši ljubljanske Olimpije doživjeli su šesti poraz u sedam kola Eurolige. Uspješnija od slovenskog predstavnika u Stožicama bila je ekipa Montepaschija iz Siene rezultatom 57:63.

Utakmica je od samog početka išla na stranu gostiju. Imali su konstantno vodstvo koje su domaći košarkaši uspjevali stizati, da bi se na odmor otišlu prednošću Siene 37:33.

I u nastavku utakmice ista slika na parketu. Gosti su i daje vodili glavnu riječ, te su mirnom igrom došli do pete pobjede i plasmana u Top 16 fazu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Bo McCalebb sa 16 poena, dok je kod domaćih Woddiside pisao 11 poena, a naš Rato Varda je upisao 7 koševa.

U derbiju grupe A Fenerbahče je u Sinan Erdem Areni savladalo Olympiacos rezultatom 86:70. Koban po goste je bio posljednji period utakmice koji su izgubili 27:14, te su tako doživjeli četvrti poraz, dok je sa druge strane Feneru ovo četvrta pobjeda s kojom su došli na korak od plasmana u drugi krug Eurolige.

Curtis Jerrells sa 17, te Roko Leni Ukić sa 16 koševa bili su najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je kod Olympiacosa Kyle Hines ubacio 14, a Kalin Lucas 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.