Pobjede Vogošće i Kaknja

Prvenstvo BiH

Pobjede Vogošće i Kaknja

M. Šljivak

Vogošća i Kakanj upisali su domaće pobjede u 2. kolu košarkaškog prvenstva BiH.

Vogošća je u uzbudljivom meču pobijedila Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 70:63.

Presudna je u ovom meču bila treća četvrtina. Tu je domaći tim stekao prednost koju nije ispuštao i na kraju je stigao do pobjede.

Kod Vogošće su četiri košarkaša bila dvocifrena, a najefikasniji je bio Imran Fazlić sa 14 koševa. Na drugoj strani isti broj koševa je ubacio Dušan Stanković.

Kakanj je rezultatom 92:81 savladao Široki, a u ovom meču je domaći tim do trijumfa stigao zahvaljujući sjajnom igri u posljednjih deset minuta.

Ovaj dio igre Kakanj je dobio rezultatom 35:25 i na kraju su upisali prvu pobjedu u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Aldin Muflizović je sa 20 poena predvodio Kakanj, a Igor Josipović je dodao 15. Kod Širokog Ivan Karačić je ubacio 17, a Goran Filipović 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi