Pobjedom protiv Finske Srbija došla na korak do plasmana na Eurobasket
Reprezentacija Srbije rutinski je savladala Finsku (Foto: FIBA)

Rutinska pobjeda protiv neugodnih Skandinavaca

Pobjedom protiv Finske Srbija došla na korak do plasmana na Eurobasket

Košarkaši Srbije upisali su drugu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket savladavši Finsku, rezultatom 75-66.

Sastav Igora Kokoškova startao je s velikom energijom u obrani. Košarkaši Srbije sveli su Finsku na sedam poena u prvom periodu i dobili su ga sa 17-7. Nastavila je Srbija sa sjajnom igrom i u drugom periodu gdje su imali i 16 poena viška ali je sa 13 poena prednosti otišla na odmor.

Treći period bio je veoma efikasan. Finci su prijetili i prilazili na samo sedam poena zaostatka, Srbija vraćala dvoznamenkastu prednost, a na kraju je sa +10 ušla u poslednji period. Finci su još jednom zaprijetil, prišli na pet poena zaostakta ali je Srbija dobro odreagirala i na kraju je došla do pobjede.

Srbiju je do pobjede predvodio Anđušić sa 19 poena dok je Maksuni predvodio Fince sa 15 poena. Istočni susjedi sada su na omjeru 2-2. Za odlazak na Eurobasket, Srbiji je potrebna ili jedna pobjeda u poslednja dva kola ili jedan poraz Finske.

Promo

Top Komentari

dinass
Najbolniji poraz uzivo dozivljen je protiv Finske u Zenici
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi